Méhpempő, az életelixír

11 aug 2016
cikk 25 kep3

A méhpempő fehéres, zselés váladék, íze savanyú, szúrós, enyhén cukros. Életelixírként azért emlegetjük, mert több, mint 150 olyan összetevőt tartalmaz, amely jó hatással van az emberi szervezetre. Az egyik legerősebb természetes gyógyhatású anyag, sokféle nyomelem, ásványi só és vitamin is kimutatható benne. Használható megelőzésre, és egyes betegségek kezelésében is hatásos.cikk 25 kep 1

Már az inkák és a rómaiak is fogyasztották, de csak az 1960-as években keltette fel a kutatók figyelmét.

A méhpempő a méhek életében

A méhpempőt a méhek tejének is nevezik. A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy váladéka, amellyel a méheket táplálják. Ez a mirigy a méhek életének harmadik napja után kezd működni, és a 11. naptól kezdve elsatnyul, és többé nem termel méhpempőt.

A méhkaptár összes lakója méhpempőt fogyaszt élete első három napjában, azonban egyedül a méhkirálynő fogyasztja ezt – és csakis ezt – élete végéig. Mindenképp egy kivételes táplálékkiegészítőről van szó, ezt a méhkirálynő, a herék és a dolgozók összehasonlításából is láthatjuk. A méhkirálynő 3-4 évig él, de akár 5 évig is elélhet, míg a többi méh néhány hétig, de maximum fél évig. A dolgozó életének első 5 napja alatt –amiből csak három napig fogyaszt méhpempőt- ezerszeresére növeli a testsúlyát, míg a méhkirálynő ugyanezen öt nap alatt – míg végig méhpempőn él – kétezerszeresére. A méhkirálynő egy nap alatt képes a testsúlyával megegyező mennyiségű petét lerakni.

cikk 25 kep3

Természetes hormonpótló

A méhpempő olyan anyagokat tartalmaz, amelyekből a szervezet könnyen épít hormonokat, bármilyet, amire épp szüksége van.  Akár ösztrogént, vagy progeszteront, vagy akár inzulint. Jó hatással van a női meddőség kezelésében, növeli az ovulációt létrehozó lutenizáló hormonok szintjét. A rendszertelen menstruációs cikluson is segít, illetve a gyengén működő petefészket is képes kezelni. Férfiaknál is hatásos, mert a tesztoszteron szintet is lehet a segítségével növelni.

 

Egyéb pozitív hatások

A méhpempő az egyik leghatékonyabb idegrendszer vitalizáló anyag. Erősíti az immunrendszert és képes a koleszterinszintet csökkenteni.cikk 25 kep2

Hatásos csont – és ízületi problémáknál, fiatalítólag hat a hajra és a bőrre.

Közérzetet javít, vitalizál, energetizál, ellenállóbbá teszi az emberi szervezetet. Idős korban ajánlott, mert tompítja az öregedés velejáró problémáit, például javítja az emlékezőtehetséget, külsőleg történő használata egészségesebbé, szebbé varázsolja a bőrt.

Immunrendszer erősítő: Herbalance méhpempő almavelővel

A Herbalance Pempő virágméz és méhpempő tartalmával segíti az immunrendszer működését, javítja a koncentráló képességet. B-vitaminokat, C-, D-, K- és E-vitamint tartalmaz. Ajánlható gyermekeknek is, az almavelő és a méz kellemes íze a gyermekek számára is könnyen fogyaszthatóvá teszi. Idősebb korban is ajánlott fogyasztása, mert képes a sejteket megújítani, így lassítja az öregedési folyamatokat. A már megjelent betegségek tüneteit enyhíti.

Bárki, aki gyengének, fáradékonynak érzi magát, jó eredményt érhet el a méhpempővel, mert felhangolja a szervezet energiaháztartását, gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően.

Méhpempő külsőleg: Herbanet balzsam

A méhpempő bőrre gyakorolt pozitív hatását élvezheti a Herbanet Balzsamban, amely kitűnő regeneráló szer, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Bevethető csípéseknél, horzsolásoknál, sportsérüléseknél, de orrdugulás és a fülfájás során is hasznos lehet.